English for Bank Exam : Synonyms Exercise – 1

Filed in Uncategorized by on February 1, 2016 0 Comments

Directions: Each of the following questions containing main word in capital letters followed by four words. Select the word that is most similar in meaning to the main word in capital letters.

 

1.    PROPITIOUS
(a)    favourable
(b) clean
(c) nearby
(d) patriotic

2.    RECTITUDE
(a)    Duplication
(b) Intergrity
(c)    Rectification
(d) Recovery

3.    INCONGRUOUS
(a)    Inconceivable
(b) Inevitable
(c)    Inconsistent
(d) Incontrovertible

4.    SLIPSHOD
(a)    Vulgar
(b) Careless
(c)    Common place
(d) Retaliatory

5.    MASQUERADE
(a)    to provide support
(b) to be in disguise
(c) to mesmerise
(d) marathon race

6.    PARSIMONIOUS
(a)    Thrifty
(b) Cunning
(c)    Extravagant
(d) Upright

7.    CONUNDRUM
(a)    Riddle
(b) Dampness
(c)    Impudence
(d) Servility

8.    GRUFF
(a)    Rough
(b) Hard
(c)    Tough
(d) Cheerless

9.    FLUTTER
(a)    Soar
(b) Agitate
(c)    Change
(d) Float

10.    DECREPITUDE
(a)    Disease
(b) Coolness
(c)    Crowd
(d) Feebleness

11.    SUPERANNUATED
(a)    Experienced
(b) Accepted
(c)    Retired
(d) Senile

12.    DECIMATED
(a)    Denounced
(b) Destroyed
(c)    Successful

(d) Depressed

13.    VICARIOUS

(a)    Ambitious
(b) Not experienced personally

(c) Nostalgic
(d) Vindictive

14.    BROWBEAT
(a)    To bully
(b) To chase
(c)    To give a hint
(d) To revive

15.    EXTOL
(a)    Steal
(b) Praise
(c)    Exterior
d) Excess

16.    CONTRAPTION
(a)    Device
(b) Valley
(c) Forest
(d) Window

17.    DECAMP
(a)    Move
(b) Emcamp
(c)    Flee
(d) Hide

18.    FETID
(a)    Comical
(b) Ornament
(c)    Stinking
(d) Regular

19.    IMPOST
(a)    Fertilizer
(b) Coarse
(c)    Dispatch
(d) Tax

20.    INDICTMENT
(a)    Arraignment
(b) Entrapment
(c)    Indoctrination
(d) Inducement

21.    ABSTEMIOUS
(a)    Resistant
(b) Temperate
(c)    Superstitious
(d) Careful

22.    PROBITY
(a)    Courtesy
(b) Promptness
(c)    Efficiency
(d) Uprightness

23.    GARISH
(a)    Beautifully decorated
(b) Boldly arranged
(c)    Unpleasantly gaudy
(d) Carefully prepared

24.    MENIAL
(a)    Unskilled
(b) Tall
(c)    Affluent
(d) Sick

25.AUDACITY
(a)    Strength
(b) Boldness
(c)    Asperity
(d) Fear

Answers

1(a),     2(b),     3(c),     4(b),     5(b), 6(a),     7(a),     8(a),     9(d),     10(b),     11(c),     12(b),     13(d),     14(a),     15(b),     16(a),   17(c),     18(c),     19(d),     20(a),     21(b),     22(d),     23(c),     24(a),     25(b)


myPastQuestion.com Products and Services:

  • Post UTME Past Questions = from N1,000
  • JAMB Past Questions = N1,500
  • WAEC/NECO Past Questions = N500 per subject
  • Junior (JS33) Past Questions = N1,000 per subject
  • All Scholarship Past Questions = N2,000
  • JUPEB Past Questions = N2,000
  • NDA Past Questions = N2,000
  • NPA Past Questions = N1,500
  • Job Interview Past Questions = N2,000
  • JAMB Original Result = N2,200
  • JAMB Admission Letter = N2,200
  • JAMB Result Checker Card = N2,000
  • WAEC Result Checker Card = N800
  • NECO Result Checker Card = N800
  • Post UTME Success Guide (eBook) = N1,000
  • JAMB CBT Success Guide (eBook) = N1,000
  • Creation of Blogs = N10,000
If you need any of these products or services listed above, Pay to Account: Ifiokobong Ibanga 2003316090 Zenith bank PLC,
AD: Make Money from MMM Nigeria 50% Interest Help


Information is Power! Don't miss any information about your examination or your school because of lack of timely updates. The best thing you should do is to Register for FREE Email Alert! by Mail

About the Author ()

myPastQuestion.com is the largest past question database for all types examination in Nigeria. We have Post UTME Past Questions for all Universities, Polytechnics and Colleges of Education. We also have JAMB CBT Software, Scholarships Past Questions, WAEC and NECO Past Questions. Follow Ifiokobong Twitter and share what you love most.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *