English for Bank Exam : Antonyms Exercise – 4

Filed in Job, Jobs in Nigeria by on February 19, 2016 0 Comments

Directions: Each of the following main words in capital letters are followed by four words. Select the word that is furthest (opposite) in meaning to the main word.

 

1.    FORBEARANCE
(a) patience
(b) self-control
(c) intolerance
(d) preference

2.    SYNCHRONOUS
(a) not in working order
(b) not in phase
(c) without problems
(d) without permission

3.    PALTRY
(a) obsolete
(b) cautious
(c) random
(d) plentiful

4.    PROPENSITY
(a) disinclination
(b) forecast
(c) stagnation
(d) restlessness

5.    IMPROMPTU
(a) rehearsed
(b) foolish
(c) appropriate
(d) vast

6.    CHIMERICAL
(a) fearful
(b) breathtaking
(c) serene
(d) practical idea

7.    LACONIC
(a) uncivilised
(b) talkative
(c) erudite
(d) livid

8.    NADIR
(a) modernity
(b) zenith
(c) liberty
(d) progress

9.    TIMOROUS
(a) trembling
(b) cowardly
(c) bright
(d) bold

10.    LOQUACIOUS
(a) talkative
(b) taciturn
(c) diffident
(d) bashful


Click here to check your NEW JAMB Result now!

11.    SENILE
(a) suspicious
(b) mentally alert
(c) corrupt
(d) affluent

12.    ACCOLADE
(a) contenance
(b) vulgar
(c) reprimand
(d) virtue

13.    NAIVE
(a) sophisticated
(b) brave
(c) tireless
(d) magnanimous

14.    SPASMODIC
(a) ill-humoured
(b) ancient
(c) regular
(d) tireless

15.    EXCRUCIATING
(a) mild
(b) noisy
(c) sophisticating
(d) modern

16.    IDIOSYNCRASY
(a) insanity
(b) sanity
(c) generality
(d) singularity

17.    PHILISTINE

(a) cultured
(b) libertine
(c) sober
(d) educated

18.    HERETICAL
(a) contradictory
(b) doubtful
(c) impious
(d) orthodox

19.    LACERATION
(a) convalescence
(b) recuperation
(c) healing
(d) palpitation

20.    DESPONDENT
(a) pleased
(b) satisfied
(c) infuriated
(d) elated

21.    DENIGRATE
(a) belittle
(b) believe
(c) doubt
(d) praise

22.    INQUISITIVE
(a) inadequate
(b) immature
(c) uncomfortable
(d) unconcerned

23.    SOBRIETY
(a) moderation
(b) drunkenness
(c) dizziness
(d) stupidity

24.    PUERILE
(a) inquisitive
(b) matured
(c) impure
(d) original

25.    LUCID
(a) lacking resources
(b) lacking vitality
(c) lacking clarity
(d) lacking comfort

Answers

1(c),     2(b),     3(d),     4(a),     5(a),     6(d),     7(b),     8(b),     9(d),     10(b),     11(b),     12(c),     13(a),     14(c),     15(a),     16(d),     17(a),     18(d),     19(c),     20(d),     21(d),     22(d),     23(b),     24(b),     25(c)

myPastQuestion.com Products and Services:

  • Post UTME Past Questions = from N1,000
  • JAMB Past Questions = N1,500
  • WAEC/NECO Past Questions = N500 per subject
  • Junior (JS33) Past Questions = N1,000 per subject
  • All Scholarship Past Questions = N2,000
  • JUPEB Past Questions = N2,000
  • NDA Past Questions = N2,000
  • NPA Past Questions = N1,500
  • Job Interview Past Questions = N2,000
  • WAEC Result Checker Card = N800
  • NECO Result Checker Card = N800
  • Post UTME Success Guide (eBook) = N1,000
  • Exam Success Guide (eBook) = N1,000
  • Creation of Blogs = N10,000

Tags: , , , ,

About the Author ()

myPastQuestion.com is the largest past question database for all types examination in Nigeria. We have Post UTME Past Questions for all Universities, Polytechnics and Colleges of Education. We also have JAMB CBT Software, Scholarships Past Questions, WAEC and NECO Past Questions. Follow Ifiokobong Twitter and share what you love most.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *