.

UNIUYO Aptitude Test Past Questions

Are you preparing to write UNIUYO Aptitude Test? If yes, we have  Uniuyo Aptitude Test Past Questions you can use as a preparatory materials for your exam.

Sample

UNIUYO POst UTME Past Questions and Answers

uniuyo logo

UNIVERSITY OF UYO, UYO

2014/2015 POST-UTME SCREENING EXCERSICE

Section A: Choose the option that is most nearly opposite in meaning to the underlined word.

1. It took the drug to relieve my headache. A. alleviate B. provoke C. abate D. aggravates.

2. This information is very confidential, the director said A. public B. personal C. popular D. private

3. You will succeed fairly well with adolescents if you coax them. A. coerce B. punish C. pamper D. curse

4. Life has become a misery for many due to harsh economic conditions. A. satisfaction B. extravagance C. peace D. comfort

5. The ended the discussion on amicable terms. A. unacceptable B. hostile C. friendly D. aggressive

From the words lettered A to 0 choose the word that best completes each of the following sentences.

6. The visit of the patron of the club ______ the words of the players. A. elated B. induced C. boasted D. boosted

7. The man advised his children not to give _____ to the temptations of the city. A. off B. up C. in D. out

8. __________ were sent to the library by the English teacher. A. I and Udoh B.Udoh and me C. Udoh and I D. myself and Udoh

9. You’re not too tired to continue ______? A. are you B. isn’t it C. can’t you D. is it.

10. Hardly had the journey started — the engine developed a fault. A. that B. when C. than D. soon.

Choose the word that is nearest in meaning to the underlined word

11. The bride was praised by her mother-in-law for her impeccable behaviour. A. spotless B. appropriate C. beautiful D. faultless.

12. The accused vehemently denied the charges against him A. ignorantly B. stupidly C. Deliberated D. strongly.

13. The foreman believed that with the augmented work-force the construction job would take one more month to complete. A. skilled B. enlarged C. hired D. determined.

14. The children were warned not to be unduly inquisitive A. naughty B. playful C. troublesome D. curious.

15. The incessant chatter of the pupils irritated the teacher A. excited B. meaningless C. unceasing D. illogical.

Choose the interpretation that you consider most appropriate for each sentence.

16. Although Aliyu was acquitted by the court for want of evidence, the police still kept a tag on him. This means that they A. kept him under close observation. B. set a trap to catch him again C. attached a tag to his clothes D. kept him behind bars

17. When it came to the question of an increase in allowances, the striking workers spoke with one voice. This mean that the workers. A. became frightened B. appointed one of them as their spokesman C. repeated their demand in a chorus D. were ambitious in their position

18. The newly acquired air-bus plane is a white elephan. This means that the plane is A. very costly but worthless B. very useful C. as big as an elephant D. the biggest plane on the fleet.

19. Amina always flies off at a tangent when a serious matter is being discussed. This means that Amina A. gets over-excited B. keeps digressing C. keeps the discussion lively D. has nothing to contribute.

20. The restaurant owners offered Olu a drink on the house. This means that A. the drink was taken to Olu’s house B. Olu was invited to the owner’s house C. the drink was free of charge D. Olu was served inside the restaurant.

Choose the correctly spelt word from questions 21 to 25

21. A. Tommorrow B. Tommorow C. Tomorrow D. Tomorrow

22. A. proffessor B. professor C. professor D. profesor

23. A. paralell B. parelled C. parared ID. parallel

24. A. embarassment B. embarrassment C. embarrassment D. emberrassment

25. A. denounciation B. denunciation C. denunciation ID. denounziation

Answers to 2011/2012 — ENGLISH

1.D  2.A 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C 8.C 9.A 11.D 12.D 13.B 14.D 15.C 16.A 17.D 18. A 19.B  20.C  2I.C  22.B 23.D 24.C 25.C

This is not complete. This is just Use of English for only one year. You’ll be writing four (4) subjects just like JAMB

At Examsguru.Net we have the following:

  1. UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers
  2. UNIUYO Direct Entry Past Questions and Answers
  3. UNIUYO Basic  Past Questions and Answers
  4. UNIUYO Pre-degree Past Questions and Answers
  5. UNIUYO Part Time Past Questions and Answers
  6. UNIUYO Post Graduate Past Questions and Answers

 

Download Free Sample here – UNIUYO Aptitude Test Past Question

The main purpose of these past questions is to;

  • Uncover dark spot on the scope of the exam
  • Help you gain confidence before the examination
  • Help you know the nature of the examination
  • Make you better equipped to overcome the post UTME bridge

Please Read: The Nature of UNIUYO Post UTME Test

How much is the  UNIUYO Aptitude Test  Past Questions and Answers?

It’s just N1,500 N1000. It covers from 2006/2007 sessions till date. You will have the opportunity to know the nature of the examination.

Ok, Download Free Sample Uniuyo Past Questions Here

 

Another Secret (Exposed!)

Do you know that passing an examination is much more than “luck”?. It entails adequate preparation. This comes with confidence that has been built through working earnestly at study. What you’ll gain from the past questions and answers are:

  • It will increase your intelligence and capacity of reasoning
  • It will enable you face your examination with interest, zeal and confidence.

 

Select from Below:

  1. UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers
  2. UNIUYO Direct Entry Past Questions and Answers
  3. UNIUYO Basic  Past Questions and Answers
  4. UNIUYO Pre-degree Past Questions and Answers
  5. UNIUYO Part Time Past Questions and Answers
  6. UNIUYO Post Graduate Past Questions and Answers

 

What makes our Past Questions Very Effective? (Exposed)!

What makes out past question compilation stands out? Extra efforts have been taken at proof-reading to ensure that typographical errors are reduced, if any. We’ve adopted an approach aiming at leading the students, step-by-step, through the logic and methods required to select  the correct answers in the  objective questions.

Unlike other books, our past question and answers compilation do not only give answers but also eplains why the answers so selected are the most suitable of all the options.

Sample UNIUYO Post UTME Past Question Download here

Do you have question?

Yes! How Can I buy Uniuyo Aptitude Test Past Questions?

Answer

It’s simple as ABC. Simple call Examsguru Agent @ UYO.

Name: Ifiokobong Ibanga

  • Phone Number: 08026529647
  • Office Number: 37 Ikpa Road, Uyo Opp UNIUYO Town Campus.
  • Facebook: www.facebook.com/ifiokobong.ibanga
  • Google+: plus.google.com/u/0/+IfiokobongIbanga
  • Whatsup: 08026529647
  • Twitter: @IfiokobongR

Not Looking for Uniuyo Aptitude Test Past Questions?

Ok, we have Aptitude Test Past Questions in All Universities: UNIZIK, ABTU, UNICAL, AKSU, UNIPORT, UNIBEN, DELSU, ABU, ABSU, IMSU, etc etc. name them.

Just give me a call or chat with me @ wassup, facebook, 2go and mention your school and I will send your aptitude test past questions to you immediately.

Can Past Questions be Repeated?

I received this question from my comments sections from one my post …Sir, can past questions be repeated? I had to start doing research to come up with authentic result. Here’s what I discovered.

This is the secret!

Do you know that Universities store past questions in their question banks and these questions are usually repeated every year? For instance (just to prove to you)

  1. I’ve discovered up to 214 questions in DELSU Post UTME Past Questions that have been repeated from 2008 to 2013.
  2. In UNIUYO POst UTME Past Questions, I saw 411 repeated questions from 2007 to 2013.
  3. Other universities have similar result from our research.

So! Why won’t you pass well if you bought aptitude test past questions from me.

What are you waiting for?

Do you know that more than 50% of the total population of candidates who sit yearly for the Post UTME examination in —— score less than the required cut off marks?

Yes! It’s true. But don’t be afraid, we will help you this year. We’ve compiled the workings and solutions to samples of various types of questions set in your institution of choice.

Don’t wait before it’s too late. Buy your Uniuyo Aptitude Test Past Questions and Answers and start reading it now.

Buy complete (up-to-date-copy) Now!

Name: Ifiokobong Ibanga

  • Phone Number: 08026529647
  • Office Number: 37 Ikpa Road, Uyo Opp UNIUYO Town Campus.
  • Facebook: www.facebook.com/ifiokobong.ibanga
  • Google+: plus.google.com/u/0/+IfiokobongIbanga
  • Whatsup: 08026529647
  • Twitter: @IfiokobongR

Not Sure? Read More…

Download Original UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers and start reading. Did you choose the University of Uyo as your first choice institution in the just concluded JAMB CBT examination? If yes, do you have at least 180 aggregate score in JAMB? If yes, you are eligible for UNIUYO Post UTME examination that will be conducted soon in July this year. Even if you seems to have a lengthy time from now, I usualy advice candidates to prepare ahead of time to ensure success.

How Can UNIUYO Post UTME Past Question Help you

For over 6 years, we have had testimonies from several candidates who had performed well in UNIUYO Post UTME examination about the usefulness of UNIUYO Post UTME past Questions and Answers. Personally, we did our research and found out that over 60% of questions asked in UNIUYo Post UTME are repeated from past questions. That is why we recommend the past questions as a number one reading aid when preparing for UNIUYO Post UTME screening examination.

How is UNIUYO Post UTME Examination

Naturally, UNIUYO Post UTME examination is not difficult. Many students who uses out past questions scores as high as 300+ in the Post UTME examination. Such candidates have already cemented their place in the admission list. The major complain most candidates have in the exam is lack of adequate time. My comment on this is that, there isn’t an enough time for any examination. The 1 hour given makes the reason why it’s called aptitude test. These are simple questions you can finish in 45 minutes if you know that you are doing. So, lack of time is not an excuse at all. Okay, if you are complaining of lack of time and scored 122 out of 400, what of other candidates who score as high as 300? It’s all bout orientation and preparation. What is their secrete? There is no secrete at all, they used UNIUYO Post UTME Past Questions and answers.

Know the Nature of UNIUYO Post UTME Examination

If you know the Nature of UNIUYO Post UTME Examination, you have already passed the exam

Thank you for your interest in purchasing UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers. This will go a long way to improving your exam preparatory skill. You will understand the pattern of the aptitude test exams and how it is conducted in UNIUYO. Most of these questions in the past questions sometimes do repeat itself in subsequent years.  In UNIUYO, admission is strictly based on merit and your are expected to score your post UTME as high as possible as the admission placement is very competitive.

We have all UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers in soft downloadable copies and are available on request only. Some of it is published on this website. This question was painstakingly collated and typed to enable students who have far from Uyo to get the soft copy of the preparatory material.

Before you are being deceived by fake UNIUYO Post UTME past questions read and understand the nature of UNIUYO Post UTME Exams first.

How to Buy UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers:

The cost of the newly updated UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers is 1000NGN only for four subjects combination.

For instance you are writing for Post UNIUYO Post UTME for Medicine & Surgery, you will be required to purchase at least four subjects which are: (1) Use of English (2) Biology  (3) Chemistry and  (4) Physics. The course selection in the post utme exams depends on the subjects you wrote in JAMB. See the nature of UNIUYO Post UTME Exams.

See the payment detail below.

Account Name: Ifiokobong Akpan Ibanga
Bank: Zenith Bank
Ac No.: 2003316090

After Payment

After Payment, send your teller number, your phone number and email address to the contact person below.

Contact Person: Ifiokobong Akpan Ibanga
He is currently a postgraduate student in the University of Uyo.
You can meet him through Facebook Here: https://www.facebook.com/ifiokobong.ibanga1

Or through WATSUP: 08026529647 or call him: 08026529647
He is based in UYO @ Doribiz Nig. Ent No. 37 Ikpa Road, Uyo, Akwa Ibom State

Make sure you call him to be sure that you are buying from the main source.

What Next?

The purchased past questions will be uploaded immediately into your email address

Amount: 1000NGN for four subjects. See why we reduced the amount

See the Sample Here: Uniuyo Aptitude Test Questions

UNIUYO Post UTME Form

Once the UNIUYO Post UTME form is on sale, you can visit any of the participating banks and buy the PIN which you can use to get access to the online post utme portal. Most times, you may need to buy the PIN at the UNIUYO micro-finance bank at the UNIUYO Town Campus. We do volunteer to buy the PIN or candidates who are not close to Uyo. So you can call us if you will require our services.

UNIUYO Post UTME Tutorial Class

This is to inform all UNIUYO aspirants, both far and near, that the UNIUYO Post UTME tutorial class has started. Like earlier pointed out, this class is for candidates who intend to score high in their post utme examination and subsequently secure admission into the school.

The class is coordinated by a university lecturer and our tutors are well trained and informed with the nature of the examination and the syllabus is based on what you will write in the exam.We promise to give you the bery best training in preparation for uniuyo post utme examination.

We have done it before, and we are still doing it. Every year, we put smiles in the faces of many prospective UNIUYO candidates by helping to secure admission into various departments of choice. We do this by giving them hand-on tutorial to enable them to pass the post utme examination.

So, if you are in Uyo, I advice you to join the class. If  you are not in Uyo, I will still advice you to relocate to Uyo so that you take advantage of this tutorial class. You don’t want to miss your admission this year because of anything.

Call Ifiokobong @ 08026529647 for the class. Venue: UNIUYO Campus.

UNIUYO Post UTME Subjects Combination

Often times, many uniuyo aspirants fill in wrong subjects combination during Uniuyo post utme registration. This mistake will cost you a lot. So, you don’t want to fall victim in this. Many times, JAMB UTME Subjects combinations is different from UNIUYO Post UTME Subjects combination. That’s why you should confirm before you fill it. Read: UNIUYO Post UTME Subjects Combination here   and take note.

Take charge of your life now.

We wish you all the best

You can use these Keywords below to find us.

Click here to check your NEW JAMB Result now! AD: Click here to Read Latest School News, Jobs, Scholarships
.